VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Justitie zet aanval internetpiraterij voort
Rubriek:
Virussen
Datum:
6 juli 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Onder leiding van het Functioneel Parket zijn er gisteren door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en Economische Controledienst (FIOD-ECD) tijdens een doorzoeking in een woning in Den Haag en een woning in Den Helder computers en administratie in beslag genomen. Tevens is in Amsterdam een server in beslag genomen. De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het in georganiseerd verband op grote schaal inbreuk maken op het auteursrecht via het peer-to-peer netwerk BitTorrent. Er zijn twee verdachten aangehouden en in verzekering gesteld.

Er is door de FIOD-ECD in april 2006 reeds een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de eigenaren/beheerders van de websites www.Liquidtorrent.org, www.liquidtracker.org en www.phoenixtorrent.org. Via deze websites werden auteursrechtelijk beschermde werken zoals films, muziek, spellen en software door de bezoekers illegaal uitgewisseld.
Bezoekers dienden zich aan te melden als ‘gebruiker’. De gebruikers van de websites dienden als tegenprestatie voor het downloaden bestanden ter beschikking te stellen voor andere gebruikers, het zogenaamde uploaden. De downloader die gebruik maakte van de website was automatisch uploader en dus aanbieder van de bestanden die door derden konden worden gedownload. De gebruiker diende tenminste evenveel bestanden ter upload ter beschikking te stellen als de hoeveelheid bestanden die hij/zij had gedownload, anders werd men uit het systeem verwijderd.
Vermoedelijk werden de websites door de eigenaren/beheerders vanuit hun woonhuis op afstand beheerd. Ten einde de websites ‘uit de lucht te halen’ is vandaag bij de serviceprovider de server waarop de websites ‘draaiden’ in beslag genomen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers.net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS