VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Sophos waarschuwt voor Trojan in spam mail rond Vladimir Putin’s dood
Rubriek:
Virussen
Datum:
14 juli 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Hackers gebruiken ‘joe job’ om Russische firma in diskrediet te stellen

Gorinchem, 13 juli 2006 - Sophos, leverancier van software tegen virussen, spam, spyware en policy-misbruik, waarschuwt voor een nieuwe spam mail rond de dood van de Russische President Vladimir Putin. Dit is echter een poging om de computers van internetgebruikers te besmetten met een Trojan.

In de e-mail, die wordt verstuurd met als subject ‘ATTENTION !!! President of Russia has dead’, wordt de gebruiker aangemoedigd om voor meer informatie op een link te klikken.

De e-mail verwijst naar een verborgen script dat de ADODB.Stream kwetsbaarheid in Internet Explorer misbruikt om de Trojan Dloadr-ZP te downloaden van een Russische website. De Trojan is tevens zo ontworpen om andere kwaadwillige codes te downloaden waardoor hackers ongeoorloofde toegang krijgen tot de geïnfecteerde computers.

De HTML e-mail bevat een URL met zogenaamde link naar een BBC News Report. De gebruiker wordt echter naar een andere website gestuurd, zogezegd van een Russische bouwfirma voor verwarmingsinstallaties wat met training seminars adverteert. Het lijkt of de internetgebruiker naar de website van het bouwbedrijf wordt gelokt, ondertussen gebruiken hackers deze kans echter om hun computers te besmetten. Het in diskrediet stellen van deze Russische firma is wat men noemt een ‘joe job’.

Sophos’ anti-malware producten werden onmiddellijk aangepast om bescherming te bieden tegen de Dloadr-ZP Trojan.Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Sophos
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS