VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Powerpoint patch van Microsoft komt pas volgende maand uit
Rubriek:
Virussen
Datum:
19 juli 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Microsoft repareert het vorige week ontdekte beveiligingsgat in Powerpoint in zijn volgende patch-ronde. Die vindt volgende maand plaats. Kwaadaardige code die misbruik maakt van het gat in de presentatie-applicatie waart reeds rond.

De Amerikaanse softwareproducent verklaart dat de patch bijna klaar is en volgens planning op 8 augustus uitkomt. Microsoft is geruime tijd geleden overgegaan naar een maandelijks patch-ritme, om beheerders regelmaat te geven. Uitzonderingen op de maandelijkse ronde zijn mogelijk, maar gelden alleen voor kritieke gevallen. Tot op heden is dat slechts een paar keer voorgevallen.

De rondgaande kwaadaardige code die het zero-day gat in Powerpoint benut, vereist handelingen van de eindgebruiker en zou dus niet zeer gevaarlijk zijn. Microsoft heeft zijn Windows Live-beveiligingsdienst (voor consumenten, op abonnementsbasis) al bijgewerkt om deze nieuwe dreiging te detecteren. Inmiddels zijn er al drie verschillende gevallen van 'proof of concept'-code ontwikkeld. Die zouden weer tot nieuwe malware kunnen leiden.

Het Powerpoint-gat is net na de vorige patchronde van Microsoft bekend geworden. Experts menen dat dit geen toeval is. Het gat is aanwezig in versies 2000, 2002 en 2003 van de veelgebruikte presentatie-software.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Security Focus
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS