VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
VS en China blijven klassement spamverzending aanvoeren
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
26 juli 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Nog steeds hebben de Verenigde Staten de twijfelachtige eer zich het land te mogen noemen vanwaar de meeste spam wordt verstuurd, zo blijkt uit een onderzoek dat ieder kwartaal wordt uitgevoerd door Sophos. Het grote land aan de andere kant van de Atlantische Oceaan was in het tweede kwartaal verantwoordelijk voor 23,2 procent van alle verstuurde spam. Op de tweede plaats is China te vinden, dat het met 20 procent ook 'niet slecht' deed. Alle andere landen versturen aanzienlijk minder spam, gezien het feit dat de derde en volgende plaatsen bezet worden door landen die minder dan 10 procent van de spam verstuurden. Gedurende Q2 kwam de meeste spam uit Azië, te weten 40,2 procent. Vanuit Europa werd 27,1 procent van de spam verzonden en Noord-Amerika was goed voor 25,7 procent. Vanuit de landen in Zuid-Amerika werd slechts 5,5 procent van de ongewenste e-mails verstuurd. Australië en Afrika waren beide goed voor een aandeel van 0,7 procent.

Een opvallende uitkomst van onderzoek naar de inhoud van spamberichten, zijn de hoeveelheid aanbiedingen die door Russische spammers gedaan worden. Volgens Sophos bezitten de Russen aanzienlijke botnets in een heel aantal landen, gezien het feit dat Russische spam verstuurd wordt waarin de mogelijkheid wordt aangeboden om tegen betaling spam te versturen naar een willekeurig land. Verder hebben de Sophos-medewerkers ontdekt dat steeds meer spamberichten slechts voorzien zijn van een afbeelding met tekst, zonder daadwerkelijk filterbare tekst. In januari bestond nog maar 18,2 procent van alle spam hieruit, terwijl dit percentage was gestegen naar 35,9 in juni. Tot slot is door de onderzoekers de groei van het aantal 'pump-and-dump'-scams beschreven. Dit zijn e-mails waarin internetters worden opgeroepen om aandelen van een bedrijf te kopen. In tegenstelling tot de spammers zelf zal hen dit echter weinig tot niets opleveren.

1.Verenigde Staten 23,2

2.China (incl. Hong Kong)20,0

3.Zuid-Korea 7,5

4.Frankrijk 5,2

5.Spanje 4,8

6.Polen 3,6

7.Brazilië 3,1

8.Italië 3,0

9.Duitsland 2,5

10.Verenigd Koninkrijk 1,8

11.Taiwan 1,7

12.Japan 1,6


Overige landen 22,0Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Sophos
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS