VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Showbusiness webpages en sterrensites lijken de grootste verspreiders van adware
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
12 september 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

McAfee, Inc. (NYSE: MFE) maakte gisteren de publicatie bekend van een nieuw rapport getiteld “Adware and Spyware: Unraveling the Financial Webâ€. Hierin wordt nader ingegaan op financiële en andere achtergronden van adware en spyware en wordt tevens een aantal 'schuldigen' aangewezen.

Beroemdheden vormen een beter lokmiddel dan seks. De grootste verspreiders van adware, volgens cijfers van McAfee SiteAdvisorä, zijn niet de erotiek- en pornosites -die wel vaak verantwoordelijk worden geacht voor het verschijnsel- maar websites over showbizz en sterren. De verspreiding van adware en spyware is in een ware stroomversnelling geraakt. In augustus 2006 waren er al meer dan 450 bekende 'families' adware in meer dan 4000 varianten.

Onderzoek van McAfee toont aan dat de verspreiders van adware en spyware misbruik maken van affiliate marketingprogramma's - reclame via websites van derden - van bonafide bedrijven. Bovendien maken verspreiders van adware gebruik van firmanamen en websites, die als dekmantel dienen bij hun pogingen argeloze gebruikers en doorverwijzende instanties te lokken. Dat wil zeggen dat op zichzelf legitieme sites in verband gebracht kunnen worden met bekende verspreiders van spyware. De verborgen programma's die daarbij, vaak als gemaskeerd onderdeel van een 'gratis' stukje software, op de computers van nietsvermoedende gebruikers worden geïnstalleerd, worden vervolgens gebruikt om marketinggegevens te verzamelen die weer als basis dienen voor gerichte reclame.

Uit een recent onderzoek via McAfee SiteAdvisor bleek dat 97% van alle internetgebruikers geen onderscheid weet te maken tussen veilige en onveilige sites. De overgrote meerderheid van alle mensen die gebruik maakt van internet, is dus - letterlijk - één muisklik verwijderd van het downloaden van potentieel ongewenste programmatuur. Adware is een lucratieve business. In een strafzaak tegen Jeanson James Ancheta, een eerder veroordeelde bouwer van botnets, werd onlangs aangevoerd dat hij 150 dollar incasseerde voor elke 1000 geïnfecteerde computers.

“Met de opkomst van financieel interessante mogelijkheden voor affiliate marketing via internet en door het gemak waarmee adware en spyware zich laten verspreiden, zijn het belangrijke exponenten geworden van het huidige scala aan cyberdreigingen,†stelt Jeff Green, senior vice president product development bij McAfee. “In de periode van 2003, toen adware en spyware voor het eerst een thema werden in de beveiligingswereld, tot dit jaar is het aantal adware-families met meer dan 1000% toegenomen. Dat is natuurlijk nogal wat, in slechts een paar jaar tijd.â€

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Rapport Spyware en Adware
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS