VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Creators Zotob-worm belandden in gevangeniscel achter slot en grendel
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
15 september 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

De Marokkaanse autoriteiten hebben de mannen die achter de Zotob-worm zaten veroordeeld tot lichte gevangenisstraffen. De 19-jarige programmeur van de malware, Farid Essebar, moet twee jaar celstraf uitzitten. Zijn handlanger, Achraf Bahloul, is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Essebar en Ekici waren een kleine twee weken na de uitbraak al gevonden door de FBI. De derde medeplichtige, de 22-jarige Atilla Ekici, staat in Turkije terecht voor zijn rol in de financiering van de misdaad.

De schrijver Essebar, is een in Rusland geboren Marrokkaan, die volgens Sophos beter bekend is als 'Diabl0'. Zijn handtekening liet hij onder andere achter in de code van de Zotob-A worm. Sophos onderzoekers hebben meer dan twintig stukken kwaadaardige codes gevonden met de naam 'Diabl0' en zijn van mening dat hoogstwaarschijnlijk deze codes ook door hem zijn gecreëerd.

De Zotob-worm infecteerde vorig jaar ruim 250.000 pc's onder andere computers van CNN, The Financial Times, ABC en The New York Times. De gekraakte computers werden omgetoverd tot zombiemachines die werden ingezet voor meerdere ddos-aanvallen. Ook gevoelige persoonsgegevens zoals creditcardnummers waren niet veilig voor de Zotob-bende, die via het ondergrondse circuit grof geld opleveren. Hun intentie was puur geld te verdienen, aldus een raadgever bij Sophos.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
VNUnet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS