VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Broncode Diebold stemcomputers weer uitgelekt
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
23 oktober 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

De code van de Amerikaanse stemcomputerfabrikant Diebold is weer uitgelekt, ondanks toezeggingen van het bedrijf dat het haar stemcomputers beter zou hebben beveiligd. De informatie kwam onlangs in handen van een bekende criticus. Begin 2003 lekte er ook al broncode van Diebold's machines uit.

Niet zolang geleden toonde professor Edward Felten aan dat de stemcomputers van Diebold eenvoudig te hacken zijn. Samen met twee studenten lukte het om kwaadaardige programma’s op de stemcomputer te plaatsen. Ze ontwikkelden een virus om de stemcomputers aan te vallen. De fabrikant beloofde beterschap en liet weten dat het de beveiliging van haar produkten onder handen had genomen. Het feit dat vertrouwelijke broncode opnieuw is uitgelekt, is dan ook geen goed teken zegt professor Avi Rubin.

Het eerste lek zou Diebold een lesje moeten hebben geleerd om haar eigen broncode beter te beveiligen. "Gegeven de vernederende ervaring die dit veroorzaakte, zou je toch denken dat ze beter hun best zouden doen om het te beschermen".De FBI onderzoekt momenteel de zaak om stemmers en politici te garanderen dat tijdens de komende verkiezingen de stemmen en uitslag veilig, nauwkeurig en betrouwbaar zijn.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Computerworld
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS