VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
RFID creditcards eenvoudig te hacken
Rubriek:
Virussen
Datum:
24 oktober 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Het is vrij eenvoudig om de nieuwste generatie creditcards, die voorzien zijn van een RFID-chip, te hacken, zo hebben beveiligsonderzoekers aangetoond. Met wat algemeen verkrijgbare radio en kaartlezer onderdelen kan men kaartnummers, expiratie- en startdatum en de naam van de houder achterhalen zonder de kaart fysiek in handen te krijgen.

Ondanks garanties van creditcardmaatschappijen dat de gegevens op de RFID-gebaseerde creditcards versleuteld zouden zijn, ontdekten de onderzoekers dat de meeste kaarten geen enkele vorm van encryptie of andere beveiligingstechnologie gebruikten.

RFID-gebaseerde creditcards zijn ontworpen om winkeliers en handelaren het leven makkelijker te maken, omdat men de kaarten niet meer door een lezer hoeft te halen. De nieuwe generatie creditcards van American Express, Visa en Mastercard hebben echter met ernstige privacy en beveiligingsproblemen te maken.

Een aanvaller kan de informatie op de kaart lezen als die zich in een portemonnee, handtas of jas bevindt. Zo wordt het erg eenvoudig voor dieven om op grote schaal creditcardgegevens te stelen.

Visa doet het beveiligingsprobleem af als niet ernstig, en laat weten dat consumenten geen gevaar lopen. Toch gaan de creditcardmaatschappijen de kaarten aanpassen zodat de naam van de houder niet meer naar de kaartlezer gestuurd wordt. Consumenten waakhond CASPIAN heeft geëist dat de miljoenen RFID-creditcards worden teruggeroepen.Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Herald Tribune
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS