VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft: Vijftig procent van geïnfecteerde pc's zijn zombies
Rubriek:
Virussen
Datum:
25 oktober 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Backdoor software blijkt de belangrijkste bedreiging te vormen voor computers die op Windows-systemen draaien. Dit is de conclusie van het Microsoft rapport. In de eerste helft van 2006 werden meer dan 43.000 nieuwe varianten van malware ontdekt die kwaadwilligen toegang geven tot het getroffen systeem. Vooral hackers die belust zijn op financieel gewin concentreren zich volgens Microsoft op deze sector van de malware markt. Wat tot gevolg had dat twee van de vier miljoen geïnfecteerde pc's in de eerste helft van 2007 uitgerust was met remote control software. Deze cijfers zijn gebaseerd op detecties door de Windows Malicious Software Removal Tool, die deel uitmaakt van de maandelijkse Windows-updates.

In de eerste helft van 2005 bedroeg het aandeel van de met een Trojan backdoor uitgeruste systemen nog 68 procent van het totaal aantal met malware geïnfecteerde configuraties. Deze zombie-pc's zijn vooral populair om een botnet te creëren waarlangs spamberichten verstuurd kunnen worden en aanvallen op websites uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast gebruiken de aanvallers de backdoors om de computer van de slachtoffer te voorzien van spy- en adware om zo extra inkomsten te halen uit het weergeven van ongewenste advertenties.
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
C-net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS