VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Wetenschap en webhoster bieden nieuw SPAM filter
Rubriek:
Software
Datum:
2 november 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Dankzij een samenwerking met de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de universiteit Humboldt in Berlijn, screent STRATO voor al zijn klanten binnenkomende e-mail berichten grondig met een zgh. 'social-graph' filter.

Daarbij leert het filtersysteem op basis van de correspondentie tussen gebruikers het onderscheid maken tussen gewenste en ongewenste e-mail.

Professor Tobias Scheffer van de Humboldt Universiteit van Berlijn vult aan: "We werken volop aan een persoonlijke aanpak waarbij we voor elke gebruiker andere filters aanwenden. Elke persoon is uniek en heeft andere emailgewoontes. Door het bestuderen van verzonden mails kunnen we ook nog veel verfijnen."

De methode van STRATO bestaat uit verschillende stappen. Eerst evalueert de ServerSide Security van STRATO elke binnenkomende mail. Het systeem kijkt niet alleen naar individuele woorden, maar ook naar combinaties van woorden. Ook de header krijgt een nauwkeurige screening.

De filter houdt zich up to date door middel van een database van alle mogelijke spam-mails, virussen en phishing mails. Phishing e-mails, waarvan de inhoud sterk lijkt op bestaande mails en websites, vormen een sterke bedreiging omdat ze vaak bankgegevens en andere privé-gegevens opvragen en misbruiken. Daarom controleert de filter van STRATO ook specifiek alle URL's. Virussen herkent het systeem op basis van specifieke verzendingspatronen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Strato Nederland website
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS