VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Bijna zestig procent van illegale cracks en key generators verkregen via P-2-Pnetwerken bevat malware
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
1 november 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Het downloaden van illegale software is niet zonder risico, zo blijkt uit onderzoek van IDC. Het onderzoek wilde in kaart brengen in welke mate gebruikers risico lopen of blootgesteld worden aan beveiligingsrisico’s. Ruim 11 procent van de op Internet gedownloade ‘key generators’ en ‘cracks’ bevatte kwaadaardige of ongewenste software. Is de illegale software afkomstig van P2P-netwerken, dan blijkt 59 procent van de illegale software geïnfecteerd te zijn. Althans dat is de conclusie van het door Microsoft gesponsorde onderzoek.

Volgens de onderzoekers is het erg eenvoudig om illegale software, key generators en crack tools voor Windows en Office te vinden. Het voordeel om illegale software te gebruiken kan door een enkel incident ongedaan gemaakt worden. De kosten om malware van een werkstation te verwijderen, kan volgens Microsoft soms meer dan duizend dollar kosten. Het verliezen van gecompromitteerde bedrijfsgegevens kost zelfs tienduizenden dollars per incident.

Het volledige onderzoeksrapport met de titel "The risks of obtaining and using pirated software" is via deze onderstaande Microsoft link te downloaden.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Microsoft
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS