VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Phishers pikken 2,8 biljoen dollar uit de portemonnees van consumenten.
Rubriek:
Virussen
Datum:
10 november 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Criminelen die zich richten op phishing-activiteiten verdienen meer geld dan ooit. Ondanks dat het percentage geld per actie sterk aan het dalen is, stijgt het jaarlijkse gemiddelde van de inkomsten vijfvoudig ten opzichte van vorig jaar. Althans dat is de conclusie van het onderzoek van Gartner dat afgelopen donderdag is gepubliceerd.

"Phishing e-mails arriveren steeds vaker in de mailbox van de consumenten en vormen een groot probleem. Wanneer deze mails phishers in staat stelt te stelen, verdienen phishers vijf keer het bedrag dat zij in 2005 hebben binnen gehaald met deze orthodoxe methodes.†Dat zegt de Gartner analist Avivah Litan: "Zij worden beter, steeds innovatiever bij hun aanpak." Litan stelde het totale financiële verlies aan phishing vast. In de laatste 12 maanden, die in het onderzoek eindigt op 30 augustus, is er een verlies geleden van in totaal $2,8 miljard. “Sommige analisten beweren dat de phishing aanvallen zich stabiliserenâ€, aldus Litan. "Om te denken dat het probleem phishing snel zal worden opgelost, durf ik te betwijfelen. Kijk maar naar de problematiek rondom spam. Ook daar is de oplossing nog lang niet dichtbij. Er is daarvoor naar mijn idee te veel onrust op het Internet."


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
TechWeb News
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS