VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
McAfee’s lijst computerbedreigingen in 2007
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
1 december 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Uit de gegevens van McAfee blijkt duidelijk dat kwaadaardige software steeds vaker het terrein is van professionele en georganiseerde criminelen. Nu zijn al zo\\\'n 217.000 computervirussen en andere vormen van schadelijke code geïdentificeerd. Daarnaast zijn er waarschijnlijk nog duizenden andere computerbedreigingen die nog niet gecatalogiseerd zijn.

In 2007 moeten de computergebruikers verdacht zijn op de volgende bedreigingen:

1. Het aantal websites voor het stelen van wachtwoorden zal stijgen. Daarbij worden valse inlogpagina\\\\\\\\\\\\\\\'s gemaakt voor populaire sites als eBay. McAfee verwacht ook een stijging van het aantal phising-aanvallen na een grote ramp. Daarbij lijkt het alsof de e-mails afkomstig zijn van organisaties zoals het Rode Kruis, maar in werkelijkheid gaat het om oplichters.

2. Het volume van spam, vooral image spam, in de vorm van afbeeldingen, zal in 2007 nog verder stijgen. Een jaar geleden bestond een procent van de spam uit image spam, in november van dat jaar was dat al veertig procent.

3. Door de populariteit van video op het Internet (dankzij onder andere YouTube) is het onvermijdelijk dat hackers zich op videobestanden zullen richten voor het verspreiden van hun malware. In tegenstelling tot bestanden die met een e-mail worden meegestuurd, zullen de meeste surfers ze zonder aarzeling openen.

4. Ook de aanvallen op mobiele telefoons zullen flink toenemen. Dat komt vooral omdat die steeds makkelijker verbindingen met andere apparaten kunnen leggen door technologieen als bluetooth, instant messaging en WiFi.

5. Adware, programma\\\\\\\\\\\\\\\'s die ongevraagd reclameboodschappen naar internetsurfers sturen, wordt meer en meer mainstream. Ook commerciele software, van dubieuze bedrijven, zal alsmaar vaker gebruikt worden om reclamesoftware of keyloggers (programma\\\\\\\\\\\\\\\'s die aanslagen op het toetsenbord registreren in de hoop daar wachtwoorden te kunnen uit plukken) binnen te smokkelen.

6. Verlies van data en identiteitsdiefstal blijven grote problemen. Volgens de Amerikaanse Federale Handelscommissie worden elk jaar tien miljoen Amerikanen slachtoffer van identiteitsfraude door diefstal van computers, verlies van back-ups of aangetaste IT-systemen.

7. Het gebruik van bots, computerprogramma\\\\\\\\\\\\\\\'s die geautomatiseerd en zonder dat de surfer het zelf beseft, kwaadaardige taken uitvoeren, zal verder toenemen. Nu al zijn ze een van de favoriete werktuigen van hackers. Die bots kunnen vanuit de hele wereld bestuurd worden, heel vaak trouwens vanuit de voormalige Sovjetrepublieken.

8. McAfee verwacht verder een terugkeer van parasitaire malware, virussen die bestaande bestanden op een schijf veranderen door er code in te \\\\\\\\\\\\\\\"injecteren\\\\\\\\\\\\\\\". Wanneer de gebruiker het besmette bestand opent, wordt het virus opgestart. Die parasitaire malware werd de laatste jaren wat verdrongen door de statische malware, maar hij is aan een comeback bezig.

9. Het gebruik van rootkits zal nog populairder worden. Rootkits zijn programma\\\\\\\\\\\\\\\'s die hun aanwezigheid op een computer proberen te verbergen, waardoor ze voor de gebruiker moeilijk op te sporen zijn. Rootkits zijn gevaarlijk als ze gebruikt worden in combinatie met malware, precies omdat ze zo moeilijk op te sporen en te verwijderen zijn.

10. Er worden ook alsmaar meer kwetsbaarheden in de besturingssystemen zelf gevonden.Microsoft heeft in 2006 al zo\\\\\\\'n 140 fouten en beveiligingsgaten gemeld, meer dan in 2004 en 2005 samen. Door het toenemende gebruik van fuzzers, speciale programma\\\\\\\'s die zoeken naar beveiligingsfouten, zal dat cijfer nog verder de hoogte ingaan.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
McAfee software online shop
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS