VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Cleanport waarschuwt voor Nederlandse Phishing PayPal
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
13 december 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

CleanPort heeft op woensdagochtend phising E-mails onderschept gericht op Nederlandse ontvangers. In de Engelstalige mail worden ontvangers gewaarschuwd dat er een probleem is opgetreden met hun PayPal account. Er zou door een derde partij inbreuk zijn gepleegd op het account, en daarom zijn de mogelijkheden om het account te gebruiken beperkt. De ontvangers van het E-mailbericht krijgen de oproep om in te loggen op de website van PayPal, die via een link die van PayPal af lijkt te komen. Ogenschijnlijk dus, want de ontvanger komt nietsvermoedend terecht op een totaal andere site (http://www.uspilotgear.com/nl/webscr.htm?cmd=_login-run). Daar proberen de phishers om na het inloggen creditcardgegevens van de ontvanger afhandig te maken. De site waar de consument op terecht komt is zeer professioneel nagemaakt en daarom zouden veel gebruikers van PayPal kunnen worden benadeeld. CleanPort heeft ondertussen PayPal op de hoogte gebracht van deze fraude.

De door CleanPort onderschepte phising E-mail is erg gevaarlijk omdat deze doorlinkt naar een zeer professioneel nagemaakte Nederlandstalige PayPal-phisingsite, terwijl normaalgesproken de consument bijna altijd op een Engelstalige site terecht komt, waardoor er nog enige argwaan zou kunnen ontstaan bij de ontvanger.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Cleanport
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS