VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Worm verspreidt zich via Symantec lek
Rubriek:
Virussen
Datum:
17 december 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Anti Virus software van Symantec kampt momenteel met beveiligingslek. VirusAlert waarschuwt gebruikers van Symantec AntiVirus en Client Security voor de worm Big Yellow. Het is de eerste worm die dit lek misbruikt om zichzelf te verspreiden. Alle versies van Symantec AntiVirus 10.0.x voor Windows zijn hiervoor kwetsbaar.

Na infectie met de worm Big Yellow veranderen de geïnfecteerde computers in zombies die op afstand via een IRC server bestuurd kunnen worden. Het Symantec-lek werd op 24 mei dit jaar ontdekt. Twee en halve week daarna publiceerde Symantec een patch om het gat te repareren. De reden waarom dit probleem toch opduikt, is dat een groot aantal gebruikers vergeten hun beveiligingssoftware te updaten. Symantec ziet de nieuwe worm niet als een grote dreiging.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
http://www.symantec.com/avcenter/security/Content/2006.05.25.html
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door nevik n op 1 januari 2007 om 17:29.

ja volgens mij heb ik deze ook gehad,ik had NORTON anti-virus en die update via Symantec , en rond midden december 2006 kon ik niet meer norton openen voor virus scannen + MSN en hotmail kreeg niet aan gemeld,probleem was namelijk = u heeft geen internet verbinding,terwijl ik kon internetten.
eenmaal NORTON COMPLEET VERWIJDEREN en geen probleem meer Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS