VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Criminelen plunderen miljoen dollar van Noorse bankrekeningen
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
22 januari 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Computercriminelen hebben 1,1 miljoen dollar van Noorse bankrekeningen gestolen. Via een Trojaans paard achterhaalden zij de online banking gegevens van in totaal 250 Noorse bankklanten. Drie maanden bleven de activiteiten van de criminelen onopgemerkt. Volgens de Zweedse media gaat het om de grootste online fraude zaak ter wereld.

De criminelen verstuurden een perfect geïmiteerde mail naar de slachtoffers, die van de bank afkomstig leek. In de mail werd opgeroepen om zo spoedig mogelijk anti-spam software te installeren. In werkelijkheid ging het om een nepmail met het Trojaans paard haxdoor.ki waardoor de criminelen eenvoudig de inloggegevens konden bemachtigen.

Zodra de slachtoffers de inlogpagina van de Nordea bank bezochten, activeerde het Trojaanse paard. De ingevoerde inloggegevens werden opgeslagen. Vervolgens kwam er een foutmelding in zicht met de mededeling dat de gegevens nog een keer verstuurd moesten worden. Aan de hand van deze twee toegangscodes konden de criminelen het geld van de bankrekeningen plunderen. Voorlopig onderzoek wijst uit dat de e-mails via Russische en Amerikaanse servers verstuurd zijn. De bank zal alle getroffen klanten vergoeden.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
BBC
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS