VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nederlandse spammer krijgt 75.000 euro boete
Rubriek:
Virussen
Datum:
2 februari 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

De telecomtoezichthouder Opta heeft een Nederlandse spammer een boete van 75.000 euro opgelegd. Een woordvoerster van de Opta bevestigde vrijdagochtend een bericht in het AD. De man heeft minstens 9 miljard e-mails met reclame verstuurd en daarmee zeker 52.000 dollar verdiend.

De Opta kwam de man op het spoor na een tip van het Amerikaanse softwareconcern Microsoft. De man, van wie de Opta alleen wil zeggen dat hij in de provincie Noord-Holland woont, huurde computers in Amerika om de spam te verzenden. Het ging om reclame voor onder meer erectiepillen en pornosites.

Het is de hoogste boete wegens spam die de Opta ooit heeft gegeven. Volgens de waakhond gold als verzwarende factor onder meer dat de man computers van onschuldige mensen gebruikte. Het verzenden van ongevraagde e-mail aan privépersonen is sinds 19 mei 2004 verboden. De Opta heeft op dit moment nog vier spammers op de korrel. De man uit Noord-Holland was de dertiende die een boete kreeg wegens spam. Daarnaast gaf de Opta zestig waarschuwingen.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Algemeen Dagblad
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Zijlstra W op 3 februari 2007 om 23:14.

Prima zaak. Heel terecht dat de boete zo hoog is omdat deze man gewoon inbreekt op privé computers. Nu alleen maar hopen dat ze in andere landen ook spammers aanpakken want het is toch echt niet leuk meer dat je email verkeer zo vervuild wordt door al die troep. Gelukkig dat SpamExperts (een zelflerend filter), bijna alles weet tegen te houden maar ik vrees dat de spammers ook daar wel weer iets op vinden. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS