VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Backboon-servers overleven ddos-aanval
Rubriek:
Virussen
Datum:
7 februari 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Dertien rootservers op de ruggengraat van het Internet hebben gisteren een zware ddos-aanval overleefd. Het was de zwaarste aanval sinds oktober 2002. Toen vielen er in totaal acht rootservers uit. Ditmaal bleven de aangevallen servers allemaal in de lucht.

De ddos-aanval was bijna zo sterk als die in 2002. “Omdat computers nu veel krachtiger zijn en geïmplementeerde beveiliging hebben, gingen er dit keer geen servers plat,  aldus Ben Petro van provider en tld-operator Neustar.  Een aantal servers begaf het bijna. Als gevolg reageerden de G- en de L-machines tijdelijk niet op negentig procent van de aanvragen.  Volgens Pedro was de aanval gericht op dochterbedrijf UltraDNS, dat het .org-tld beheert. Dit keer hadden internetters er weinig tot geen last van.

Dergelijke ddos-aanvallen verlopen via botnetwerken. Met behulp van Trojaanse paarden worden PC’s van nietsvermoedende gebruikers gekaapt. Deze besmette computers veranderen in zombiemachines. Aanvallers kunnen op afstand deze zombiecomputers inzetten om ddos aanvallen uit te voeren. Het probleem is dat die zich overal wereldwijd kunnen bevinden en de aanvallers zijn daarom ook lastig te traceren. Het meeste verkeer zou dit keer afkomstig zijn geweest uit Zuid-Korea.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
C-net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS