VirusAlert.nl logo
  19 januari 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Phishing-mail Rabobank gesignaleerd
Rubriek:
Virussen
Datum:
9 februari 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Internetcriminelen proberen inloggegevens voor het Internet bankieren van de Rabobank klanten te bemachtigen. Om dit te bereiken zijn er talloze mails rondgestuurd waarin klanten van de Rabobank wordt gevraagd om hun "rekeninggegevens bij te werken". De e-mail lijkt op het eerste gezicht afkomstig van de bank en is geschreven in gebrekkig Nederlands.

Wie op de link in de e-mail klikt, komt niet op de site van de bank terecht, maar op een nagemaakte versie daarvan. Inloggegevens die op de nepsite worden ingevoerd, worden geregistreerd door de afzenders van de e-mail, die zo de rekening van het slachtoffer kunnen plunderen. De oplichtingmethode staat bekend als 'phishing' en is de laatste jaren sterk in opkomst.

De tekst van de phishingmail is als volgt: "Het bankwezen van Internet van Rabobank, hierbij kondigt de nieuwe verbetering van de veiligheid aan," begint het bericht. "Wij hebben onze nieuwe SSL servers voor onze klanten voor de betere en meer veilige bankwezendienst, tegen om het even welke frauduleuze activiteiten bevorderd om onze klanten beter te dienen."

De woordvoerster van de Rabobank bevestigt dat er sinds donderdag een dergelijke e-mail rondwaart. Over de omvang van de oplichtingspoging kan ze niet vertellen. Wel geeft ze aan dat de Rabobank klanten nooit per e-mail om persoonlijke gegevens zal vragen. p de website van de Rabobank is een waarschuwing geplaatst.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Rabobank
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2018 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS