VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Hoger beroep in hackerszaak
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 februari 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

De veroordeelde computerkraker S.B. uit Loon op Zand en justitie gaan allebei in hoger beroep tegen een vonnis van de rechtbank in Breda van twee weken geleden.

De hoofdverdachte kreeg vanwege grootschalige computervredebreuk een celstraf van twee jaar plus een hoge boete opgelegd. Het was voor het eerst dat in Nederland zo'n hoge straf voor computercriminaliteit werd opgelegd. Volgens de rechter staat vast dat de jongeman in 2005 een virus heeft geschreven en verspreid. Met het virus Toxbot bouwden hij en een medeverdachte een zogenoemd botnetwerk van tienduizenden geïnfecteerde computers. Hiermee werd geprobeerd een Amerikaans bedrijf af te persen. Met een ander virus werden creditcardnummers en betaalgegevens gestolen. Rekeningen werden geplunderd om luxe apparatuur te bestellen. De verdachten werden wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van de verspreiding van spyware. Een woordvoerder van het landelijk parket meldde dinsdag dat de strafmaat reden is voor het hoger beroep tegen de hoofdverdachte. Tegen hem was een celstraf van drie jaar geëist. Er komt geen hoger beroep tegen de 28-jarige verdachte F.C. uit Rijswijk. Hij en justitie leggen zich neer bij de celstraf van anderhalf jaar en de opgelegde boete van 4000 euro.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
NRC Handelsblad
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS