VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Adware meest voorkomende vorm van spware
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
20 februari 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Bijna 64 procent van alle door Panda Software gedetecteerde spyware is adware. Dat is een vorm van spyware waarbij ongewenst reclameboodschappen op de computer van de gebruiker worden vertoond.

Adware is niet alleen irritant, maar vertraagt ook aanzienlijk de besmette computersystemen. Een mooi voorbeeld daarvan is Lop. Die adware installeert ongevraagd een zoekvenster in Internet Explorer en bestookt de gebruikers met een waterval aan pop-ups. Verder verandert de toepassing de thuispagina van de browser en creëert ze shortcuts op het bureaublad.

Name Last month
Adware/Gator 1 =
Adware/Lop 8 (up)
Application/MyWebSearch 5 (up)
Application/Winantivirus2006 2 (down)
adware/WUpd 4 (down)
Adware/nCase 3 (down)
Adware/SaveNow New
Adware/VideoActiveXObject New
adware/cws New
Adware/SpySheriff New

WUpd verzamelt informatie over de internetactiviteit van de gebruiker. Vervolgens worden op basis van die input pop-ups afgevuurd op de gebruiker. Bovendien voert Wupd voor zichzelf updates uit als er nieuwe varianten zijn.

Ook bijzonder vervelend: nCase. Wie een zoekterm ingeeft in zoekrobots, krijgt plots advertenties te zien die te maken hebben met het ingevoerde woord.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Panda Active Scan
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS