VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Symantec: Beveiliging Windows Vista laat te wensen over
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
2 maart 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Uit een viertal beveiligingsrapporten van Symantec blijkt dat het nieuwe Microsoft besturingssysteem Vista wel veiliger is, maar niet waterdicht. Microsoft heeft de kern van Vista relatief goed beveiligd, vooral het gebied van buffer overflows en andere aanvallen op het geheugen. Aanvallers die het Vista systeem willen kraken moeten het hebben van applicaties van derde partijen in plaats van Microsoft's software.

Op het gebied van applicaties van derde partijen komt het besturingssysteem Vista qua beveiliging tekort. "Third-party†applicaties zijn nog steeds kwetsbaar" zegt Oliver Friedrichs van de Security Response Advanced Threat Research group. Vooral de aansturing(drivers) die op de 64-bit versie van Vista draaien zijn kwetsbaar, omdat via de optie driver signing feature de 64-bit kernel uitgeschakeld kan worden. Binnen een week was het de onderzoekers gelukt om deze feature te omzeilen. Een andere Vista feature, user account control, kan ook omzeild worden waardoor aanvallers volledige toegang krijgen tot de computer.

Friedrichts erkent dat Symantec zelf van de rapporten profiteert, omdat het aanvullende beveiliging aanbiedt. Toch zou het rapport via legitieme wetenschappelijke methodes zijn opgesteld, en doet men ook aanbevelingen aan Microsoft om de beveiliging van Windows in de toekomst te verbeteren. De rapporten zijn via deze link te downloaden.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Symantec
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS