VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Ontbreken van load-balancering veroorzaakte crash DNS root-servers
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
12 maart 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

De oorzaak van het crashen van twee van de dertien rootservers vorige maand heeft te maken met de load balancering. Althans dat beweert de organisatie ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) die deze week een rapport heeft vrijgegeven over de DDoS-aanval. Het feitenrapport is bedoeld voor niet technische lezers en geeft het publiek uitleg over hoe de root-servers werken. Wat het domain name system is en wat er in de toekomst gedaan kan worden om dit soort aanvallen af te weren.

De aanval, die werd aangestuurd door zombie-computers, veroorzaakte op het hoogtepunt meer dan 1 Gbps dataverkeer. Dankzij een nieuwe load-balancing technologie, genaamd Anycast, mislukte de aanval grotendeels. Alleen op de twee servers die uitvielen was de technologie nog niet geïnstalleerd. Anycast zorgt ervoor dat servers op verschillende plekken werken alsof ze op dezelfde plek staan. Hoewel er 13 locaties op het netwerk voor root-servers zijn, zijn er niet alleen meerdere servers op één plek, maar zijn er ook meerdere servers van andere locaties die helpen met het verwerken van de aanvragen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Internet Corporation for Assigned Names and Numbers
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS