VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Apple repareert dertig beveiligingsrisico’s in software OS X
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 maart 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Apple heeft deze week een software-update uitgebracht voor Mac OS X 10.4.9 en een voor Mac OS X 10.3.9. In totaal dertig veiligheidslekken krijgen een pleister.

Kwetsbaarheden in de software van Apples en in applicaties zoals Flash Player, OpenSSH en MySQL zijn hiermee opgelost, mits de updates door de gebruiker worden geïnstalleerd. Apple waarschuwt in een beveiligingsbericht dat het belangrijk is deze updates uit te voeren, omdat via een aantal lekken een kwaadwillende volledige controle over een Mac te krijgen. Er zijn ook minder ernstige lekken die alleen kunnen worden gebruikt om een Mac te laten crashen of om extra rechten te verwerven, wanneer er al toegang is verkregen tot een machine.

Een belangrijk doel van de pleister is om acht kwetsbaarheden te repareren in de afhandeling van disk-images. Een kwaadaardig bestand kan leiden tot een fout waardoor een aanvaller de kans krijgt om theoretisch in te breken op het getroffen computersysteem. Zestien lekken kwamen al eerder in het nieuws tijdens de Maand van de Apple-bugs in januari en de Maand van kernelbugs in november.

In aanvulling op de Mac OS X-pleisters kwam Apple dinsdag ook nog met een update ter reparatie van een bug in iPhoto. De fout stelt Mac-gebruikers mogelijk bloot aan een ernstige aanval. Een aanvaller zou een kwaadwillige Photocast kunnen maken die, eenmaal geopend, schade kan toebrengen aan een Mac. De Apple-pleister kan worden gedownload en geïnstalleerd via Software Update in Mac OS X, of vanaf Apple Downloads.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Apple Updates
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS