VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Bezoekers en webloggers van Blogger.com besmet met Trojaans paard
Rubriek:
Virussen
Datum:
16 maart 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Onderzoekers van Fortinet waarschuwen webloggers en bezoekers van de populaire Blogger.com dat velen onder hen zijn besmet met een Trojaans paard. Tevens zijn de besmette blogs ingezet als phishing sites. De Stration worm, die verstopt is in de bijlage van spammail, probeert via geïnfecteerde machines massaal spam te versturen om nog meer personen naar de gevaarlijke Blogger.com weblogs te lokken.

Een van de spammails probeert o.a. door te verwijzen naar de phishing-site van Pharmacy Express. Via Blogger.com wordt een bezoeker van een blog daarnaar toe doorgelinkt. Deze phishing-site kan persoonlijke gegevens en financiële informatie van de bezoekers achterhalen doordat het een Trojaans paard herbergt. De blog wordt agressief onder de aandacht gebracht door het verspreiden van haar URL via massa mailers zoals Stration.

Een ander voorbeeld is een fanblog van Honda CR450, die bezoekers met de Wonka Trojan besmet. Analyse van het Trojaanse paard wijst uit dat de malafide code doorverwijst naar een Russische web tracking website. Hoewel er geen spam werd ingezet om verkeer naar deze blog sturen, kwamen mensen er wel op de malafide site terecht door zoekacties met blog search engines. Ook onderwerpen zoals Star Wars, scholen, woninginrichting, Kerstmis, auto’s en dating leiden naar de kwaadaardige blogs.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Fortinet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS