VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
ABN-AMRO internetworm zeer actief
Rubriek:
Virussen
Datum:
22 maart 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Er is een nieuwe variant van de banker.trojan familie opgedoken die zeer actief is in Nederland. De trojan verspreidt zich in een Nederlandstalige e-mail met als onderwerp "Vernieuw uw Internet-browser met SSL3 zo spoedig mogelijk".

Opent een ontvanger het bijgevoegde .exe bestand (354.exe) dan wordt de trojan op uw systeem geinstalleerd.

preventieve maatregelen
Open geen e-mail die de volgende eigenschappen bezit:

Onderwerp: Vernieuw uw Internet-browser met SSL3 zo spoedig mogelijk

Tekst van het bericht:
Geachte gebruiker!

Onze bank houdt regelmatig toezicht over de laatste vorderingen ter tegenstrijding van netpiraten en treft steeds preventiemaatregelen om zijn klanten tegen opscheppers te beschermen. Een groep vakmensen op het gebied van computerveiligheid is te weten gekomen van een grove fout in het protocol SSL, die door een hacker kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw bankrekening.

Vanaf morgen wordt er in het toegangsysteem tot klantenrekeningen en nieuw protocol SSL3 in gebruik genomen, dat op het huidige moment als het meest veilig wordt beschouwd. De klanten die gebruik maken van Internet-browsers zonder SSL3 kunnen dus geen toegang krijgen tot hun bankrekeningen via het Intenet.

U dient uw browser te vernieuwen. Onze vakmensen hebben de vernieuwingen voor alle browsertypes uitgewerkt. De vernieuwing is aan deze brief bijgelegd. U hoeft de programma-module gewoon te starten en de vernieuwing wordt automatisch opgeslagen.

De programmamodule ms_ssl3_upd.exe is bijgelegd.

Bedankt voor uw ondersteuning en wij hopen verder met u samen te werken.

==============(einde van het e-mailbericht)=============
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Aanvullende infromatie van ABN AMRO bank over dit virus.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door L,C,A.C.M van Leuven op 22 maart 2007 om 18:51.

Ik had al een vermoeden dat het een virus was ik had de mail 3 keer binnen ongeopend en verwijderd. Bij mijn weten mailt de bank nooit als der iets mis is met de site die melding staat vaak op de site zelf.

met vriendelijke groet Lillian

reactie door R.A.van Meijer op 22 maart 2007 om 19:13.

Ik kreeg hem ook 3 keer binnen vandaag, gelukkig ben ik niet zo dom om overal maar op te klikken, bovendien had m'n mailserver al eigenhandig de *.exe verwijderd als bijlage. Ik hoop dat niemand er in gaat tuinen want dit is heel erg agressief en vervelend.

reactie door christel op 22 maart 2007 om 21:40.

OOk ik dacht vanmorgen hier klopt iets niet, en heb direct de bank gebeld, en die vertelde me dus ook dat het niet waar was, gelukkig vertrouw ik dit soort dingen nooit, daar idd de bank zoiets nooit verstuurd, maar soms ga je twijfelen en daarom de bank gebeld, ben blij dat ik het direct weggegooid heb.

Groet Christel

reactie door LELEULYA W.J. op 22 maart 2007 om 23:55.

Dat er iets mis was met het bericht was meteen duidelijk. Ik bankier niet bij de ABNAmro. En ja, ook ik ontving het bericht drie maal. Ook het taalgebruik in de tekst is dermate slecht dat verondersteld mag worden dat deze niet door een bankemploye is opgesteld.


reactie door Dusseljee, L.R. op 23 maart 2007 om 10:40.

Afgezien van het feit dat je een rund bent als je een executable gewoon blind uitvoert, zou je aan de tekst alleen al kunnen zien dat het niet klopt.

Een bedrijf als ABN-AMRO gebruikt echt geen woorden als bijgelegd, als men een bijlage bedoelt, of tegenstrijding als men bestrijding bedoelt. En wat dacht je van toezicht houden *over* ipv *op*. En over de andere (stijl)fouten zullen we het maar niet hebben.

Dit mailtje is waarschijnlijk door iemand vertaald naar het Nederlands.

Zo zie je maar... het loont om goed Nederlands te kennen - of was het nou kunnen? :) hahaha

reactie door j.houtman op 23 maart 2007 om 18:07.

Ik kreeg ook zo'n mailtje, en dacht dit klopt niet,,niets geopend dus.
Maar vond het wel gek, ik kreeg hem, maar het adres klopte niet eens,
Heb hem naar Home gestuurd met de vraag hoe dit kon, daar ik bij Home betaal voor een virus bescherming,
Als ik scan zegt die dat er een virus gevonden is, en word dan ook verwijderd, maar met het scannen van vandaag,( ik scan elke dag ) gaf hij weer aan dat er een virus was gevonden in de bewuste mail
Wie helpt mij uit de droom, hoe kan dit ?

reactie door L,C,A.C.M van Leuven op 12 april 2007 om 08:56.

Het beste is om dit soort mails ongeopend te verwijderen en scannen op virussen Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS