VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Xbox Live hackers misbruiken Microsoft helpdesk
Rubriek:
Virussen
Datum:
23 maart 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Hoewel Microsoft blijft ontkennen dat Xbox Live onveilig is, claimen hackers de Live-helpdesk te misbruiken om aan accountgegevens te komen.
De Infamous-clan verklaart op hun website via deze vorm van “social-engineering†meer dan tien accounts per dag te kraken. Door op andermans naam de helpdesk te bellen met een verhaal over een broertje die valse accountinformatie heeft ingevoerd, konden de 'hackers' de helpdeskmedewerkers overtuigen om deze informatie telefonisch door te geven. Door te blijven bellen naar de helpdesk krijgen de hackers steeds meer informatie los. ‘Wanneer je genoeg informatie hebt, kun je het wachtwoord laten resetten. Ondanks dat Microsoft claimt dat niet te doen, hebben wij bewijzen dat de werknemers bij Bungie.net zich daar niet aan houden’, aldus de clan.

Ondanks meerdere klachten van gebruikers over het verdwijnen van hun accounts, zegt Microsoft geen enkele aanwijzing te hebben gevonden dat de veiligheid van Xbox Live in gevaar is. Veiligheidsonderzoeker Kevin Finisterre bracht de problemen als eerste aan het licht en deed melding van een veiligheidsprobleem op zijn website. Naast de tientallen gebruikers die hun beklag deden op het officiële Xbox-forum, vond Finisterre ook clans die openlijk toegaven accounts gestolen te hebben. Microsoft geeft wel toe dat de meeste gevallen van accountdiefstal door social-engineering veroorzaakt worden. ‘Slachtoffers worden overgehaald vertrouwelijke informatie te geven aan de daders’, aldus een woordvoerder. Het bedrijf gaat echter niet in op de claims van de Infamous-clan.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
VNU Net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS