VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Kaspersky Lab detecteert weer massale spam run
Rubriek:
Virussen
Datum:
4 april 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Kaspersky Lab, het internationale softwarebedrijf dat geavanceerde secure content management oplossingen biedt, heeft weer een massale spam run gedetecteerd.

Spam
Deze spam run lijkt direct gerelateerd te zijn aan de spoof emails die twee weken geleden werden verstuurd in naam van ABN AMRO. Deze emails lijken namelijk aan dezelfde database gestuurd te zijn (plus een aanvulling) als die van ABN AMRO.

De in het Nederlands geschreven email claimt van RBCFINANCE te zijn. In de email wordt gesproken over een vacature voor de functie van financieel medewerker. Waar het daadwerkelijk om gaat, is zogenaamde ‘Money Mule’ werving.

Money Mules
Money mules, soms ook wel geldkoeriers genoemd, zijn mensen die bewust of onbewust, voor een criminele organisatie werken. Geld of goederen die criminelen vergaren worden naar de money mules gestuurd in plaats van rechtstreeks naar de criminele organisatie die erachter zit. De money mule stuurt daarop een percentage van het vergaarde geld door naar zijn ‘opdrachtgever’.

Op deze manier vallen transacties van verdachte organisaties minder op en biedt het bescherming aan de criminele organisatie aangezien de money mule degene is die illegaal opereert waardoor de criminele organisatie onterecht buiten schot blijft.

"Dit is zeer verontrustend. Hieruit kunnen we concluderen dat cybercriminelen de aanval gericht op klanten van ABN AMRO bank, lucratief genoeg vonden om zich verder te verdiepen in de Nederlands sprekende markt," aldus Roel Schouwenberg, senior anti-virus researcher voor Kaspersky Lab Benelux. "Deze spamming laat de ernst van de cybercriminelen zien. Het markeert een zeer significante stap in de cybercrime gericht tegen Nederlandse computergebruikers", vervolgt Schouwenberg. "Naar alle waarschijnlijkheid houdt dit in dat we binnen afzienbare tijd meer gerichte aanvallen gaan zien tegen Nederlandse gebruikers", voorspelt Schouwenberg.

Net zoals heling is het spelen van money mule strafbaar, ook al weet de betrokken partij van niets. Kaspersky Lab raadt mensen aan om dit soort emails te negeren en er vooral niet op in te gaan.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Actief groepsuitje? Zeilen op skutsje de Vier Gebroeders
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS