VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Duitsland is Phishing leider in Europa
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
6 april 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Wereldwijd staat de Bondsrepubliek na de VS op de tweede plek. Uit een studie van Symantec blijkt in Europa het risico van de gevaren van internetonveiligheid het hoogst in Duitsland met 19%. Met een 32% aandeel in het aantal Europese Phishing websites is Duitsland het Phishing centrum van Europa te noemen. Ook in het verspreiden van spam heeft Duitsland een leidende rol in Europa. In het land staan ook het meeste aantal ongewenst gekaapte computers van onwetende gebruikers. Deze zogenaamde zombie computers worden ingezet voor het verzenden van grote hoeveelheden spam.

Criminelen phishers hebben het vooral op privépersonen voorzien. 99,4% van alle criminele vergrijpen van phishing zijn op particulieren gericht. Een half jaar geleden bedroeg dit percentage nog 86%. Van de wereldwijd meest actieve schadelijke programma’s is circa tweederde erop gericht vertrouwelijke informatie te stelen. Met deze informatie wordt met name in de VS volop handel gedreven. Er wordt gehandeld in kredietkaartnummers, pincodes en emailadressen. Een kredietkaart met bijbehorend authentiek nummer kost in de VS maximaal 6 dollar. Een complete identiteit met alle relevante gegevens zoals identiteitsnummer, is voor 18 dollar te verkrijgen.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZDnet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS