VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Apple’s Airport Extreme kan beveiligingsrisico opleveren
Rubriek:
Virussen
Datum:
10 april 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Apple heeft afgelopen maandag een software update uitgebracht voor een aantal beveiligingsproblemen met de laatste versie van AirPort Extreme basis station. De patch is via de website van Apple te downloaden en beschermt de standaard configuratie. “De update repareert ook beveiligingsproblemen die bestandsnamen blootlegden van het apparaat,†aldus de woordvoerder van Apple.

De standaardconfiguratie van het basisstation van de Appel staat inkomende verbindingen IPv6 toe. Dit kan de netwerkdiensten aan gevaar blootstellen. Via de toegestane verbindingen kunnen aanvallers via de internet hosting de computer betreden en vervolgens op afstand beheersen. Het hierboven genoemde Appel. IPv6 is het nieuwe Internet-protocol dat wordt ontworpen om een bredere pakket van IP adressen te steunen. De achterliggende reden is dat IP versie 4 adressen momenteel in gebruik erg schaars worden.

De tweede kwestie heeft op de schijf van AirPort betrekking. Een van de eigenschappen is dat netwerkgebruikers schijven kunnen delen en ook toestemming geeft om opslagruimte op een schijf te delen. De harde schijf van de AirPort heeft wachtwoordbescherming, maar beschermt geen dossiernamen. De software update repareert tevens dit probleemâ€, aldus Apple.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZDnet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS