VirusAlert.nl logo
  18 augustus 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Google Ads gekaapt door Cybercriminelen
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
3 mei 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Onbekende Cybercriminelen hebben delen van het advertentiesysteem van Google Ads misbruikt. Beveiligingsbedrijf Exploit Prevention Labs bracht in een Blog naar buiten dat men via enkele getoonde advertenties via omwegen naar een Malware bevattende site is geleid.

Uiteindelijk komen nietsvermoedende gebruikers weer bij de te verwachten website uit. Intussen is wel via een exploit in Internet Explorer een keylogger geïnstalleerd om wachtwoorden te achterhalen. Google Duitsland heeft het voorval bevestigd en gewezen op de snelle tegenreactie van het concern. "Dit soort zaken nemen wij zeer serieus, ook al komt het zeer zelden voor", aldus Google woordvoerder Kay Oberbeck. “In dit geval hebben we nog dezelfde dag gereageerd en de reclamelinks verwijderd van het web.

Oberbeck heeft verzekert dat het bij dit voorval niet om een hack van het advertentiesysteem gaat maar om een manipulatie van de links achter de advertenties. Via de interne beveiligingsmechanismen zijn deze links snel herkend en hersteld. Of en hoeveel gebruikers de valse reclamelinks hebben gevolgd is niet bekend. Onbekend is ook hoelang de links online hebben gestaan. Exploit Prevention Labs signaleerde al op 10 april een versterkte activiteit van de malware tussensite. In hoeverre dit te wijten is geweest aan de valse Google advertenties, heeft het beveiligingsbedrijf niet bekend gemaakt.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Google Ads
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2018 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS