VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Bankpassen met display tegen phishing
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
4 mei 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Creditcards en bankpassen met kleine displays zullen het online bankieren en winkelen in de toekomst een stuk zekerder maken. Verisign wil tweeweg authentificatie invoeren in de strijd tegen phishers. Dit houdt in dat naast de gebruikersnaam en gebruikerswachtwoord ook een wisselende cijfercombinatie moet worden ingevoerd. Tot dusver wordt deze extra code bij veel banken door een klein apparaatje gegenereerd. Verisign heeft deze technologie in samenwerking met Incard Technologies in allerlei betaalkaarten geïntegreerd. Een grote Amerikaanse bank gaat het systeem deze maand aanbieden aan de klanten. Om een geldige code te genereren moeten gebruikers op een klein knopje op de achterkant van de kaart drukken.

In het gevecht tegen phishing geldt deze tweeweg authentificatie als een werkzame methode. Ook al wordt het online wachtwoord gestolen, zonder het door de kaart gegenereerde extra wachtwoord is het waardeloos. Phishers moeten ook in het fysieke bezit van de kaart zijn om toe te kunnen slaan. Komt de kaart in handen van phishers is men altijd nog beschermd met het online wachtwoord. E-Commerce gigant Ebay, die al een flinke poos samenwerkt met Verisign, is begin dit jaar ook met een tweeweg authentificatie project gestart. Momenteel zijn in de testfase een selecte groep Amerikaanse Ebay gebruikers uitgerust met elektronische sleutelhangers die ook een code genereren om in te kunnen loggen. Het is niet bekend of deze technologie op korte termijn in Europa wordt toegepast.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Verisign
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS