VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Windows-downloadservice misbruikt door malware
Rubriek:
Virussen
Datum:
14 mei 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

De makers van malware misbruiken de background intelligent transfer service (bits) om kwaadaardige bestanden langs de firewall te brengen. Dit constateerde beveiligingsbedrijf Symantec na het bestuderen van enkele trojans die eind maart in Duitsland zijn opgedoken.
Bits wordt als downloadservice ondermeer gebruikt door Windows Update voor het ophalen van patches en door Windows Live Messenger voor het versturen van bestanden.

Dit component is standaard beschikbaar in Windows XP, Vista en Server 2003, en kan op de achtergrond bestanden binnenhalen via het http-protocol. Via een API kan bits actief worden geprogrammeerd. Hier maken de trojans dankbaar gebruik van om zo malware een Windows-computer binnen te smokkelen. Omdat het component een integraal onderdeel is van Windows, wordt het door beveiligingssoftware vertrouwd en malware glipt daardoor ongemerkt langs een firewall. Volgens Symantec is er op dit moment geen mogelijkheid om deze methode actief te bestrijden. Het bedrijf zegt dat bits eigenlijk alleen toegankelijk zou mogen zijn voor applicaties met een hoger privilege of dat bits alleen van vooraf goedgekeurde url's zou mogen downloaden. Opvallend is dat de voorbeeldcode van deze 'antifirewall-loader' al in 2006 in een Russisch hackersforum opdook.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS