VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Botnet-slachtoffers krijgen waarschuwing van FBI
Rubriek:
Virussen
Datum:
16 juni 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Meer dan een miljoen Amerikaanse pc-bezitters maken ongemerkt deel uit van een botnet. Deze besmette computers fungeren als zombie pc’s waarmee DDOS aanvallen worden gepleegd. De FBI gaat contact opnemen met de bezitters van deze computers om hen te laten weten dat hun computer onderdeel vormt van een botnet.

Door de getroffen computereigenaren in te lichten en door te verwijzen naar diverse soorten beveiligingssoftware, hoopt de FBI het gevaar van de botnets te beperken en uit handen van de slachtoffers meer bewijs in handen te krijgen. Volgens de federale opsporingsdienst draaien de meeste gemanipuleerde computers versies van Windows die ouder zijn dan XP met Service Pack 2. Er zijn echter ook botnet-computers gevonden die op Linux en Mac OS X draaien, waarbij vooral webservers die gebruik maken van oudere php-versies een geliefd slachtoffer zijn. Bij operatie 'Bot Roast' werkt de FBI samen met enkele grote bedrijven en het Ministerie van Justitie.
De FBI-operatie met codenaam 'Bot Roast' loopt al langer en richt zich op het ontmantelen van de bot-netwerken, waarbij pc's op afstand worden misbruikt door internet-criminelen. Botnets worden vooral ingezet voor spamverspreiding, ddos-aanvallen, klikfraude en identiteitsdiefstal. Tot nu toe zouden bij de actie al drie vooraanstaande 'bot herders' zijn aangehouden. De criminelen hielden zich bezig met de exploitatie van de netwerken. Een van de arrestanten kan 65 jaar achter de tralies verdwijnen als hij op basis van de aanklachten tegen hem wordt veroordeeld.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS