VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Iphone nieuw doelwit van hackers
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
4 juli 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Experts voorspellen dat er binnen enkele dagen een firmwarehack voor de de iPhone zal verschijnen. Hiermee is het nieuwe speeltje van Apple simlockvrij te maken. Na verwijdering van de simlock is de iPhone nog niet geschikt voor andere netwerken. Voor de smartphone gebruikt kan worden, moet de gebruiker eerst een activatieproces doorlopen. Voor deze activatie is de nieuwste versie van iTunes nodig, maar deze procedure proberen hackers momenteel te omzeilen. Tijdens het activeren wordt het abonnement van AT&T gekozen en geactiveerd. Op een niet-geactiveerde iPhone zijn alle functies uitgeschakeld.
Ook de firmware is al uitgelekt, maar dankzij een versleuteling is de hackercommunity nog druk bezig deze te kraken. De firmware is beschikbaar via iTunes als 'system restore'-back-up in geval van softwareproblemen. Naar verwachting kunnen er na het kraken van de firmwarecodering extra functies worden toegevoegd aan het besturingssysteem van de iPhone. Volgens geruchten gaat het om een MSN-chatprogramma, andere codecs en mms-functionaliteit. Volgens the unofficial Apple Weblog is het vrij eenvoudig om de iPhone zonder AT&T-abonnement te kopen. Na activatie is de simkaart van de telecomprovider eenvoudig te verwisselen voor een prepaid exemplaar van hetzelfde bedrijf en kan het abonnement binnen drie dagen kostenloos worden geannuleerd. De kosten voor het activeren worden bovendien teruggestort.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
apple
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS