VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Botnet nemen iPhone-kopers onder vuur
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
12 juli 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Panda Software ontdekte zopas een tool die gebruikt wordt om internetgebruikers om te leiden naar een nagemaakte iPhone website om zo hun geld afhandig te maken. Dit botnet wordt door e-criminelen gebruikt om 7500 computers te controleren. De computers zijn allemaal besmet met de Aifone.A Trojan.

Dat de iPhone een hype kan worden, is ook e-criminelen niet ontgaan. Panda Software ontdekte een botnet van 7500 zombiecomputers die allemaal geïnfecteerd zijn met de Aifone.A Trojan. Wie tussen die 7500 gebruikers zit, kan best niet overgaan tot een online aankoop van een iPhone. Hun vertrouwelijke gegevens belanden immers in handen van de e-criminelen.

De door Panda Software ontdekte tool zorgt er immers voor dat de bewuste gebruikers worden omgeleid naar een valse pagina die er net zo uitziet als de officiële iPhone webpagina. Wie vervolgens overgaat tot een aankoop, maakt zijn bankgegevens over aan de e-criminelen.

Maar het gaat nog verder. Het door Panda ontdekte tooltje geeft de e-criminelen de mogelijkheid te bepalen welke webadressen moet afgeleid worden en naar waar die moeten afgeleid worden. Nu is dat dus nog van de officiële iPhone pagina naar een valse iPhone pagina. Maar dat zou net zo goed de Fortis pagina kunnen worden.

Daarmee is de kous nog steeds niet af. Het tooltje creëert eveneens de optie om zoekresultaten van populaire zoekmachines te beïnvloeden. Uiteraard is het resultaat dat gebruikers op een valse pagina belanden. Ook het vertonen van popups en banners zijn mogelijkheden.

“De meest gesofisticeerde aanval die we ooit hebben gezienâ€, zo omschrijft Ruud Groeneboer, managing director van Panda Software deze oplichterij. “Het is een combinatie van verschillende gevaarlijke technieken zoals Trojans, phishing en adware.â€

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Computers gratis controleren via deze link
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS