VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Spammers zetten PDF bestanden in als spam
Rubriek:
Virussen
Datum:
16 juli 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Een nieuw wapen in de strijd om spamfilters te omzeilen is de inzet van PDF bestanden. Plaatjesspam is steeds makkelijker te blokkeren door de bestrijders van spam. In de voortdurende strijd tussen de verstuurders en de bestrijders van spam zijn de pijlen nu gericht op pdf-bestanden te versturen.

De hoeveelheid op plaatjes gebaseerde spam is de laatste paar maanden dan gedaald van 30 procent van het totale mailverkeer naar minder dan 10 procent. Nieuwe technieken waren altijd al de inzet van spammers om het percentage omhoog te krikken. Toen vrijwel alle spammail met tekst door de filters werd tegengehouden, gingen de spammers ertoe over hun boodschappen in de vorm van plaatjes te versturen. De filters werden hier echter op aangepast, zodat ook spam in plaatjes steeds vaker wordt geblokkeerd.

De hoeveelheid als pdf-files verstuurde spam is echter razendsnel gestegen, van minder dan een procent van het totale mailverkeer in juni naar meer dan vijf procent in juli. Omdat spam in pdf-files tot dusver weinig voorkwam zijn de filters er nog niet op ingesteld, zodat het grootste deel ongehinderd doorkomt. Het scannen van pdf-files kost nogal veel rekentijd zodat het lastig zijn om de pdf-spam te bestrijden. Het is zelfs mogelijk om via lekken in de Acrobat reader malware mee te sturen naar het ontvangende systeem, maar dit hebben de spammers vooralsnog niet gedaan. Voorlopig is het enige wat in de spam-pdf's is meegestuurd de gebruikelijke aanprijzing van waardeloze aandelen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Internetnieuws
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS