VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Sophos: aantal geïnfecteerde websites verder gestegen
Rubriek:
Virussen
Datum:
30 juli 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Sophos heeft het Security Threat Report (PDF) voor de eerste helft van 2007 gepubliceerd. Uit de analyses van het computerbeveiligingsbedrijf blijkt dat de bedreiging door geïnfecteerde websites nog verder is toegenomen. Alleen al in juni registreerde Sophos rond de 29.700 nieuw geïnfecteerde websites per dag. Begin dit jaar bedroeg dit aantal nog ca. 5000 per dag. Hiermee behoort de verspreiding van schadelijke code via het Internet inmiddels tot de meest gebruikte methode van cybercriminelen op zoek naar financieel gewin.

In het eerste halfjaar van 2007 werden de meeste schadelijke codes door de familie Mal/Iframe veroorzaakt. Iframe-varianten waren op ongeveer de helft van alle vervuilde websites aanwezig. Veel van deze sites hebben op het eerste gezicht een onschuldig en veilig karakter. De meeste vervuilde sites werden tussen januari en juni 2007 in China gehost (53,9 procent). Tweede plaats is voor de VS met 27,2 procent, derde Rusland met 4,5 procent en vierde volgt Duitsland met 3,5 procent. Het percentage met malware vervuilde mails lag in de eerste helft van 2007 op 0,29 procent van het totaal. Dit wil zeggen dat ongveer 1 op de 337 e-mails is geïnfecteerd. Varianten van de Mal/HckPk-Familie, waaronder ook de wijdverspreide schadelijke codes "Dorf" en "Dref" behoren, zijn zeer frequent aangetroffen door de onderzoekers. Ongeveer de helft van de gehackte webservers draait op Apache.De inzet van Apache op een webserver betekent volgens Sophos lang niet altijd dat men veilig is voor aanvallen van cybercriminelen. Dit zou een waarschuwing moeten zijn voor degenen die denken dat malware alleen een probleem is van Microsoft, aldus Christoph Hardy, Security Consultant van Sophos.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Sophos
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS