VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Spammers profiteren van populariteit nieuwe ‘Simpsons’-film
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
2 augustus 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Spammers grijpen de potentiële filmhit ‘Simpsons’ aan om gegevens van nieuwsgierige filmliefhebbers te achterhalen. Mensen krijgen spammails toegestuurd, waarin wordt opgeroepen om mee te doen aan een enquête over de film, die binnenkort in de bioscoop komt. Ze kunnen daarmee zogenaamd prijzen winnen. Doel van de spammers is om e-mailadressen te verzamelen. Dit signaleert SPAMfighter. Eerder gebruikten spammers dergelijke methodes rondom de nieuwste ‘Harry Potter’- en ‘Pirates of the Carribean’-films.

Het spambericht bevat een afbeelding van Homer Simpson in ondergoed, die vraagt of de ontvanger van plan is de film te gaan bekijken. Daarnaast verzoekt de vader van het Simpsons-gezin om een vragenlijst in te vullen. De ontvanger hoeft daarvoor alleen maar op een link te klikken. Om de filmliefhebber over de streep te trekken, worden prijzen in het vooruitzicht gesteld. Zoals vaak bij spam is dit aanbod echter misleidend en maken deelnemers geen kans op een prijs. De spammer wil alleen weten of het e-mailadres actief in gebruik is. Met als gevolg dat de betreffende ontvanger meer spam kan verwachten.

“Het komt vaak voor dat spammers grote evenementen, zoals de première van een langverwachte film, wereldnieuws of vakanties gebruiken voor spamacties. Door deze valse e-mails te filteren, behoeden we onze klanten voor schadelijke gevolgenâ€, zegt Martin Thorborg, mede-eigenaar en mede-oprichter van SPAMfighter.

SPAMfighter filtert onder meer dit type e-mails voor zijn 3,6 miljoen gebruikers. Het bedrijf laat de ontvangers weten dat het een spamactie betreft en voorkomt dat de berichten de inbox bereiken.

SPAMfighter

SPAMfighter ontleent zijn kracht aan drie miljoen gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing 90 procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. Elke dag filtert SPAMfighter ongeveer 12 miljoen spamberichten uit 15 miljoen geteste mails. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Voor meer informatie over spamfighter:
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS