VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Pdf-spam over het hoofd gezien door anti-spamsoftware
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
5 augustus 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Spammers hebben een nieuwe manier van spam verspreiden gevonden: de pdf-spam. Pdf-spam is voor makers van anti-spamsoftware een nieuw fenomeen. Deze vorm van spam is vaak moeilijk op te sporen door onbekende technieken die de cybercriminelen gebruiken. De nieuwste pdf-spam is aangetroffen werd gemaakt met een programma waarbij de instellingen voor documentbeveiliging werden aangevinkt. Zo ontkomt deze spam aan de meeste anti-spamscammers. Ook staan in de pdf-bestanden vaak woorden die in een normaal spambericht zelden voorkomen. Op deze manier is de anti-spamsoftware te omzeilen. Cybercriminelen hebben met pdf-spam een nieuwe vorm van spam ontdekt die moeilijk te ontdekken is. voorkomen.

Uit onderzoek van MessageLabs blijkt dat twintig procent van de beeldspam die nu wordt verstuurd maakt gebruik van pdf-bestanden. "Pdf-bestanden waren vroeger e-mailbijlagen die de mensen vertrouwden, maar nu zien we dat deze bestanden steeds vaker voor duistere activiteiten worden gebruikt ", aldus Mark Sunner, chief security analist van MessageLabs.
Vooral in de non-profitsector neemt spam sterk toe. Vergeleken met vorig jaar ontvingen bedrijven in deze sector 10,3 procent meer spam. Het totale aantal spam daalde met 1,4 procent naar 71 procent. Uit het rapport blijkt verder dat 28,3 procent de afgelopen maand onderschepte malware nieuw was. Dat is een stijging van 10 procent tegenover juni.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
MessageLabs
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS