VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Apple gebruikers doelwit van phishers
Rubriek:
Virussen
Datum:
8 augustus 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Cybercriminelen worden steeds professioneler in het onrechtmatig verkrijgen van persoonlijke informatie. In een recente scampoging richtten de misdadigers zich ook op Apple-gebruikers. In tegenstelling tot de amateuristische phishing-mails richting klanten van de Postbank en ABN Amro, hebben de phishers dit keer voor een andere benadering gekozen. Mogelijk werkt dit beter bij deze doelgroep. In een e-mail doen de criminelen zich voor als een Apple-reseller die dringend nieuw personeel wil werven. De website waarnaar in de link wordt verwezen, komt professioneel en authentiek over. De phishers hebben een foto van een winkel bewerkt, om de site nog geloofwaardiger te doen overkomen. Uiteindelijk wordt de bezoeker naar een inschrijfformulier gelokt.

Behalve persoonlijke gegevens en een e-mailadres, vragen de criminelen niet rechtstreeks naar bank- of login-gegevens. De opgehaalde data wordt gebruikt voor andere doeleinden; het aanmaken van zogenaamde 'money mules'. Dergelijke slachtoffers zijn in feite onvrijwillige tussenpersonen. Indien een cybercrimineel met enkele goed gevulde bankrekeningen grote transacties uitvoert, gaan bij de banken de alarmbellen rinkelen. Het gebruik van voldoende 'geldezels' voorkomt dit, omdat het vermogen wordt verspreid. Het aantal meldingen van mensen die in dergelijke vallen trappen is de laatste tijd toegenomen. De slachtoffers lopen het risico dat hun rekeningen worden geblokkeerd, of dat ze een bezoekje van de politie kunnen verwachten. Uit het door Viruslist.com gesignaleerde geval blijkt dat de finesse van social engineering-aanvallen ook toeneemt. De scam werkt ook op computers zonder Windows aan boord.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS