VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Storm worm bouwt grootste Botnet ooit
Rubriek:
Virussen
Datum:
12 september 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

De sinds enkele maanden rondwarende trojan "Storm Worm" heeft wereldwijd een botnet van inmiddels 1,8 miljoen geïnfecteerde computers gecreëerd. Het aantal gecontroleerde pc’s stijgt dagelijks. Dit bericht Messagelabs in het laatste Intelligence rapport van augustus.

De Storm Worm verspreidt zich massaal via e-mail. In het continue veranderende nieuwsbericht bevinden zich schijnbaar links naar een e-card of een YouTube-filmpje. In werkelijkheid wordt naar het IP-adres van een geïnfecteerde computer uit het bestaande botnet verwezen. Deze computer leidt de aanvraag om naar een server, die vervolgens probeert een kopie van de trojan te installeren op de computer van een nietsvermoedende gebruiker. De server codeert de malware elke 30 minuten automatisch, zodat de malware moeilijker te herkennen is door antivirus software. Naar schattingen van experts is het Storm Worm botnet het grootste botnet ooit. Criminelen controleren via dit botnet ruim 1,8 miljoen verbonden computers. Een prominente onderzoeker op het gebied van computerbeveiliging, Peter Gutmann, heeft berekend dat de gecombineerde rekenkracht van de computers in het Storm botnet de rekenkracht van werelds snelste supercomputers overtreft.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Peter Gutmann
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS