VirusAlert.nl logo
  15 augustus 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virusmaker krijgt vier jaar cel en aanbiedingen voor baan
Rubriek:
Virussen
Datum:
26 september 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Tien bedrijven hebben de Chinese virusmaker Li Jun een baan aangeboden. Eén probleem: hij moet eerst vier jaar de gevangenis in.
Ironisch genoeg besloot Li Jun zijn Panda worm (ook wel bekend als de Fujacks worm en Worm.Whboy) te maken uit frustratie over zijn mislukte pogingen om een baan te vinden. Nu staan de bedrijven echter voor hem in de rij.

Een bedrijf dat het slachtoffer werd van de door Li Jun gemaakte Panda-worm bood de virusmaker een baan als technisch directeur aan, zo meldt SecurityFocus. De Chinees zou daarmee een miljoen yuan (circa 94.000 euro) kunnen verdienen. Dat is een stuk meer dan de 145.000 yuan die Li Jun overhield aan de verkoop van zijn virus.

Het Britse virusbedrijf Sophos reageert verbaasd op de aanbiedingen die Li Jun krijgt. "Het is belangrijk dat de it-industrie niet de boodschap geeft dat het maken van virussen of wormen cool is of een makkelijke manier om een baan te bemachtigen", aldus Graham Cluley, senior technology consultant van Sophos.

Toch zou Li Jun niet de eerste virusmaker zijn die een baan krijgt aangeboden in de it-industrie. De Tsjechische virusmaker 'Benny' die zelfs volgens diverse virusbestrijders begin deze eeuw verscheidene innovatieve virussen schreef, kon in 2004 aan de slag bij het beveiligingsbedrijf Zoner Software.

En de burgemeester van Sneek zei in 2001 dat de Nederlander Jan de W., die verantwoordelijk was voor de verspreiding van de Kournikova-worm, wel een baan verdiende. Het OM en de rechter dachten daar anders over: de W. kreeg een taakstraf.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
met dank aan techworld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2018 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS