VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Bedrijven te lichtzinnig met afvoeren van datadragers
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
2 oktober 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Leegmaken en formatteren is niet voldoende. Volgens een studie van het Britse telecombedrijf BT en meerdere universiteiten in Groot-Brittannië, de VS en Australië handelen bedrijven niet toereikend genoeg bij het afvoeren van harde schijven met daarop vertrouwelijke data.

Volgens de onderzoekers was het vrij eenvoudig een grote hoeveelheid gegevens te vinden over de identiteit van personen en die economische schade kunnen veroorzaken. Zo bevatte in Groot-Brittannië 41 procent van de onderzochte harde schijven vertrouwelijke economische data.
De onderzoekers hebben gebruik gemaakt van open source tools zoals Autopsy forensic browser, Clickme en Helix. Met deze software bleek het zonder problemen mogelijk de restanten aan data te reconstrueren naar de oorspronkelijke bestanden In het onderzoek kwam men bijvoorbeeld op een harde schijf van het Britse National Health Service vertrouwelijke patiënteninformatie tegen. Ook op de schijf van een Brits modehuis wist men namen van werknemers, interne telefoonnummers en creditcardnummers van klanten te reconstrueren. Volgens Bryan Littlefair, leider van het onderzoeksteam van BT, is het dringend nodig dat bedrijven hun harde schijven op verantwoordelijke wijze afvoeren. Het veiligst is het om schijven naar gespecialiseerde bedrijven te brengen die ervoor zorgen dat er geen data meer van een drager kan worden gereconstrueerd. Naar zijn inzicht zouden bedrijven betere risicoafwegingen moeten maken over hun data en beter plannen hoe en door wie welke datadragers worden afgevoerd.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Telcombedrijf BT
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS