VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Instant Messenger programma’s bedreiging voor de beveiliging bedrijfnetwerk
Rubriek:
Virussen
Datum:
3 oktober 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Gebruik van Instant Communicatieboodschappen bevordert niet de optimale antivirusbeveiliging en levert juist potentiële gevaren op. Ondernemingen dienen zich van deze risico’s bewust te zijn en moeten deze risico’s integreren in hun beveiligingsbeleid. De reden: het aantal beveiligingslekken bij de talloze Instant-Messaging-Programma’s IM) neemt gestaag toe. Microsoft maakte met haar Security-Bulletin van september bekend dat er meerdere zwakke schakels zijn zowel bij Windows Live Messenger als bij MSN Messenger.

De Instant-Messaging- gebruiker gaat bijvoorbeeld niet goed om met het verwerken van Webcam-beelden en Video-Chats. Hierdoor kan een aanvaller op afstand malafide codes uitvoeren op de betreffende computers. Om dit te bereiken hoeft een ‘aanvaller’ alleen maar een uitnodiging te sturen waar de ontvanger uit nieuwsgierigheid op reageert.
Vaak worden gebruikers gelokt naar bekende en ‘coole’ websites, waar dan een virus wacht op de bezoeker om via de website een malafide code op de pc achter te laten. Ook telefoneren via Skype leveren risico’s op voor de beveiligingslinie, die zelf systeemuitval tot gevolg kunnen hebben.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
VirusAlert
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS