VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Hackers plunderen Belgische rekeningen via Internet
Rubriek:
Virussen
Datum:
7 oktober 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

In België zijn afgelopen week bankrekeningen van internetters geplunderd, vermoedelijk door de Russische maffia. De cybercriminelen zijn erin geslaagd de systemen te kraken van drie banken. Hoewel de banken ‘zeer verontrust’ zijn, worden beveiligingslekken verborgen gehouden voor hun klanten, meldt de Belgische krant De Tijd.

Justitie in België is een onderzoek begonnen naar de criminele organisatie, maar geeft verder geen commentaar. Het parket kwam in actie nadat in heel België bankrekeningen via Internet werden geplunderd. De slachtoffers zijn klanten van zeker drie banken, maar mogelijk zijn ook de systemen van andere financiële instellingen gekraakt. Volgens de NOS gaat het om de banken Dexia, KBC en Argenta. Deze financiële instellingen hebben hun beveiliging inmiddels aangepast. Hoeveel de hackers hebben buitgemaakt is niet bekend. De banken hebben de schade direct vergoed aan gedupeerde klanten. Daarop is hen gevraagd de zaak stil te houden. Het accountantsbureau Deloitte waarschuwde vorig jaar nog voor de risico's van internetbankieren in België. Febelfin, de belangenvereniging van Belgische banken, zag destijds ‘geen enkele reden tot bezorgdheid’.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS