VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Zombie-PCs in de vuurlinie
Rubriek:
Virussen
Datum:
16 oktober 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Met professioneel gekaapte netwerken van computers valt goed geld te verdienen. Daarbij frustreren steeds nieuwe virusvarianten de afweersystemen van de anti-virusindustrie. VirusAlert geeft een toelichting op de actuele stand van zaken.

Naar schattingen van diverse beveiligingsexperts zijn wereldwijd ongeveer 600 miljoen Internet-PCs geïnfecteerd met 100 tot 150 Miljoen Botnets -, één op de vier omgerekend. Vanwege het hoge aantal breedbandaansluitingen zijn landen als Duitsland, Engeland en Nederland makkelijke doelwitten om grote aantallen besmettingen te bereiken.
De reden voor de opkomst van de onopgemerkte schadeveroorzakers volgens een actueel rapport van Symantec is het toenemende professionalisering van de aanvallers. De aanvallers hebben diverse gereedschappen beschikbaar die zij wereldwijd met elkaar uitwisselen via het Internet. Hiermee kunnen de aanvallers steeds eenvoudiger in de gereedschapskist duiken om zich te bedienen van allerlei management-tools met alle daarbij behorende gevolgen het Internet overzien en bewaken.

Ook Messagelabs meldt sinds augustus dit jaar een sterke toename van e-mails, die links bevatten naar virtuele postkaarten en Youtube-filmpjes. Bij een grotere uitbraak midden in de maand werd op één dag zelfs 600.000 E-Mails verstuurd met deze geïntegreerde malafide doorklik links. Verantwoordelijk hiervoor waren de zogenaamde Storm-Worm-bende, die op een onbewaakt moment "Managementvolumes" bereikte van wereldwijd 1,8 miljoen besmette computers.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Symantec
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS