VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuwe golf PDF-spam
Rubriek:
Virussen
Datum:
29 oktober 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Het computerbeveiligingsbedrijf F-Secure waarschuwt voor een massaal verstuurde e-mail met daarin een malafide PDF-bestand. F-secure heeft afgelopen weekeinde duizenden berichten onderschept, met onderwerpregels die suggereren dat het om een belangrijk zakelijk document gaat.
Indien de bijlage, 'report.pdf' wordt geopend, loopt de gebruiker het risico te worden besmet met een Trojaans paard. Dit speciaal bewerkte PDF-bestand maakt misbruik van een bekend lek in Adobe’s Acrobat Reader. Het gebruiken van de reader in combinatie met Internet Explorer 7 maakt de computer kwetsbaar. De Trojan downloadt kwaadaardige software vanaf een server in Maleisië. Via deze software kan de computer op afstand worden misbruikt, bijvoorbeeld voor het verspreiden van spam en virussen.
Volgens Mikko Hyppönen van F-Secure is deze spam gevaarlijk, omdat de beveiligingssoftware op bedrijfsnetwerken e-mails met PDF-bijlagen meestal doorlaten. Ook hebben weinig gebruikers de laatste update van Acrobat Reader geïnstalleerd, waarin het lek is gedicht. Deze update is vorige week door Adobe beschikbaar gesteld.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Frints D.J.L. op 13 november 2007 om 11:09.

Vind je het gek dat weinig gebruikers de laatste updates van Acrobat Reader hebben... er komen vaker updates voor uit dan de gemiddelde gebruiker gebruik maakt van Acrobat Reader. Was nog eens iets voor MS om 3rd party upgrades te integreren in Windows Update. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS