VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
‘Pump en dumpers’ verschuiven accent naar MP3 spam
Rubriek:
Virussen
Datum:
10 november 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Pump-and-dump spammers verschuiven de tactiek van plaatjes-, PDF- en Excel spam naar een ander populair bestandstype: MP3 audio bestanden. Pump-and-dump oplichters kopen goedkope aandelen op en starten vervolgens massale publiciteitscampagnes door het versturen van spam. Hiermee probeert men de ontvangers ervan te overtuigen dat het bedrijf de moeite waard is om in te investeren. Aangezien scammers goedgelovige slachtoffers nodig hebben om actief in aandelen te investeren, is het belangrijk dat de naam van het bedrijf blijft hangen. De meningen van ontvangers zijn het voornaamste doelwit. Het bericht is meestal eenvoudig van opzet zoals een beurscode van bedrijven. In de boodschap staat veelal een vage hint dat het aandeel spoedig in waarde zal gaan stijgen.

Naast links naar websites van goedkope goederen en malware, is er voor scammers een verscheidenheid van formaten beschikbaar om hun bericht te tonen. Hun enige doel is om de reclameboodschap door genoeg mensen gelezen te krijgen. Met de gedachte dat enkelen dwaas genoeg zullen zijn om in deze frauduleuze projecten te investeren. Door gebruik te maken van vervormde plaatjes, tekst en bestanden in diverse formaten, is het eenvoudig de spamfiltering te omzeilen. De meest recente manier van verspreiders is spam te verpakken in MP3 muziekbestanden. Deze zijn zogenaamd verspreid door populaire muzikanten. De dossiers bevatten in werkelijkheid een monotone stem, die luisteraars opdraagt om in een klein Canadees webbedrijf te investeren. Ontvangers van deze berichten wordt afgeraden te reageren op deze ongevraagde reclameboodschappen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS