VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuwe phishingmail Postbank
Rubriek:
Virussen
Datum:
24 november 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

De Postbank roept klanten op om niet in te gaan op een e-mail waarin wordt gevraagd "online bankgegevens (te) bevestigen". Deze e-mail is namelijk niet afkomstig van de Postbank, maar van cybercriminelen. Op deze manier proberen zij de inloggegevens van rekeninghouders te bemachtigen om de rekeningen van hun slachtoffers te plunderen. De e-mail is geschreven in gebrekkig Nederlands. "Beste Getaxeerde Klant, De post bank werkt constant om veiligheid voor alle Online gebruikers van het Bankwezen te verhogen", begint het bericht. Het mailtje verzoekt de ontvanger om op een vervalste Postbank website zijn gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Deze site is inmiddels uit de lucht gehaald. De Postbank heeft in een persbericht benadrukt dat ze klanten nooit per e-mail, telefonisch of andere wijze naar inloggegevens vraagt.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door j.g.blokpoel op 24 februari 2008 om 10:13.

L.S.,

Gisteren 23 februari ontving ik een e-mail met de volgende tekst:Dear Postbank Klant,

Tijdens onze reguliere Update En de verificatie van de Postbank Internet ServiceĀ®, we konden Niet Controleer uw actuele informatie. Ofwel uw informatie Heeft Gewijzigd of onvolledig is, als gevolg van uw toegang tot gebruik Onze Diensten is beperkt. Werk uw Informatie.

Om update Uw account informatie en start met het gebruik van onze diensten Gelieve Klik op de link hieronder:

https://mijn.postbank.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet

Sincerely,
Postbank.nl
Klantenservice Departement.
DIT LIJKT MIJ NIET PLUIS!
Klikken op de link bracht mij in het inlogscherm van de Postbank (m.i. niet de echte!)
Doorklikken (zonder in te loggen) opent KASPERSKY(download) etc.

Met vriendelijke groet,

Jos Blokpoel Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS